11. fejezet: Én is idol leszek? -3. rész

A negyediken nem volt nehéz megtalálni a tánctermet, tekintettel arra, hogy hajszálra pontosan ugyanott helyezkedett el a folyosón, mint az elsőn és a másodikon is. Szerencsére senki nem járt arrafelé, amikor Yeong Wook felért az emeletre, így nem zavarták és nem tartották fel. Gondolkodás nélkül benyitott a táncterembe, aztán becsukta maga mögött az ajtót. A sarokban lévő asztalon volt egy CD lejátszó, amibe beletette a lemezt még azelőtt, hogy átöltözött volna, hogy megtudja, mit kell előadnia.

A fiú eléggé megilletődött, amikor meghallotta azt a dalt, amit el kellett énekelnie. Egy sorozat betétdala volt az, méghozzá az Iris-ből a Love of Iris című dal. Biztosra vette, hogy menni fog neki, mert nagyon jól ismerte azt a zenét. A dal igazából szomorú és lassú, a szövege pedig nagyon egyszerű, könnyen énekelhető. A sorozatot korábban még ő maga is látta, mert Hee Sung megnézette vele. Akkor tetszett meg neki az a szám is belőle.

A CD-n lévő másik zene a Y volt az MBLAQ-től. Erre kellett táncolnia. Nagyon megkönnyebbült, miután belehallgatott a két zenébe, mert tudta, egész könnyű helyzetben van. Egy kicsit furcsállta is, hogy azokat a dalokat kapta, mert azt gondolta, ha már az LSR-nél próbálkozik, saját dalokat fognak adni neki. Ennek ellenére természetesen örült annak, hogy végül ezzel a két zenével megúszta, hiszen újra reménykedni tudott abban, hogy bekerülhet a kiadóhoz gyakornoknak.

A fiú gyorsan kinézett az ajtón, de nem látott senkit a közelben, ezért elővette a Kyu Sung-től kapott ruháit, hogy felvegye őket. A nadrágot sikerült is magára húznia, azonban amikor levette az ingét, hogy átcserélje a pólóra, benyitottak a terembe. Ez más fiúnál nem jelentett volna problémát, de Yeong Wook ijedten takargatni kezdte magát.

- Én vagyok. - szólt Kyu Sung, jelezve, hogy a fiúnak nincs mitől félnie, viszont nem tudhatta, hogy ez csak még inkább zavarba hozza Yeong Wook-ot. A fiú ugyanis elpirult. Hogy ezt a másik ne vegye észre, elfordult. Kyu Sung így nem csak a hátát láthatta, hanem a tükörben ugyanúgy látszódott a felsőtestének azon része is, amelyet nem tudott eltakarni. Kyu Sung egy nagyot nyelve végül elfordult, pedig először nem tudta erre rávenni magát.

- Nem nézlek. - szólt, hogy megnyugtassa a fiatalabbat - Felveheted a pólód.

Kyu Sung várta, hogy a másik végezzen. Már az első találkozásuk óta tudta, mennyire szégyenlős Yeong Wook. Semmilyen körülmények között sem vetkőzött volna le előtte. Hiába, neki ez is tetszett.

- Kész vagyok. Bocsánat. - hallotta meg Yeong Wook hangját.

- Semmi baj, Wookie. - fordult meg, és a fiú felé indult - Milyen dalt kaptál?

A fiatalabb fiú megmutatta a dalszöveget. - Egy betétdalt az Iris című drámából, a másik pedig az MBLAQ-től a Y.

- Menni fog, nem? Melyikkel akarod kezdeni?

- Először az éneket gyakorlom, mert azt nehezebb betanulni. A tánc könnyebben megy, ha elfelejtek valamit, akkor is improvizálhatok.

- Jól van. - nevetett Kyu Sung - Meghallgatom a Love of Iris-t, mert én annyira nem ismerem. Te addig olvasgasd a szöveget.

Yeong Wook a kezébe vette a lapot, de mielőtt nekikezdhetett volna az olvasásnak, Kyu Sung ismét megszólalt.

- Jól áll ez a ruha. Úgy tűnik, eltaláltam a méretet.

- Igen. - mosolygott a fiatalabb fiú sugárzóan, aztán beleásta magát a szövegbe. Ahogyan a sorokat olvasta, egyre csak azt érezte, hogy a dal róla szól. Közben Kyu Sung hallgatta a zenét a telefonjáról, mivel a CD-n csak a zenei alap volt rajta, így keresnie kellett egy videót hozzá. Yeong Wook lassan felnézett, és észrevette, hogy a másik őt figyeli. Kyu Sung elmosolyodott, azonban az a mosoly szomorúságot árult el. Úgy tűnt, a dal eszébe juttatott valamit és meghatotta, ugyanis a következő pillanatban egy könnycsepp gördült végig az arcán. Yeong Wook hatalmas, döbbent szemekkel nézett rá, de Kyu Sung gyorsan letörölte az arcát.

- Hyung! - szólalt meg halkan a fiatalabb, de nem tudta, mit mondhatna még, és nem is volt alkalma folytatni. Kyu Sung megelőzte.

- Illik a hangodhoz. Most már kezdj gyakorolni, mert fogy az időd. Én kimegyek pár percre.

Yeong Wook gyanította, hogy azért akar kimenni a fiú, amiért a dal végén sírni kezdett. Utána nézett, és ő is elszomorodott. Talán egy lányra emlékezett? Van egy lány, akit szeret? Akárhogy is, valami megbántotta. Ilyen gondolatok jártak az eszében, és ez összeszorította a szívét. Mindenesetre ezeket a dolgokat ki kellett zárnia az elméjéből, hiszen meg kellett tanulnia egy teljes dalt, elkészítenie egy teljes koreográfiát és még a rapre is szánnia kellett időt. Mindezt majdnem három óra alatt. Mivel látta, hogy Kyu Sung ottfelejtette a telefonját az asztalon, elvette, és azon hallgatta meg először a dalt szöveggel együtt.

 

Kyu Sung a folyosón állt, majd meghallotta Yeong Wook hangját, amint a Love of Iris-t énekli. Ismét könnyek gyűltek a szemébe. Egyre nehezebben tudta kezelni a dolgokat. Egyszerre volt boldog és szomorú, a fejében pedig ott kavargott egy csomó megválaszolatlan kérdés. Pusztán egy dologban volt teljesen biztos, mégpedig abban, hogy valamilyen furcsa módon beleszeretett Yeong Wook-ba, ezért képtelen volt távol tartani magát a fiútól. Az első pillanattól fogva, ahogy meglátta a fiút a tükörben tudta, hogy ő az, aki hiányzott az életéből. Úgy hitte, nekik kettejüknek találkozniuk kellett. Csak éppen azt nem tudta, ezt hogyan adhatná a fiú tudtára. Nem volt benne biztos, hogy Yeong Wook el tudná fogadni a helyzetet. A legtöbb ember nem tenné. De hát Yeong Wook nem olyan volt, mint a többi ember.

Néhány percbe beletelt, mire Kyu Sung képes volt összeszedni önmagát, hogy visszamenjen a táncterembe. Megpróbálta nem kimutatni az érzelmeit, ezért inkább mosolyt erőltetett az arcára. Úgy tűnt, Yeong Wook jól halad. Nem sokat kellett segítenie neki a dalnál. Egyébként az ének több időt vett igénybe, majdhogynem két órát szánt rá, a táncra alig maradt egy órája, a rapet pedig csak néhány percig gyakorolta. Az általa legjobban ismert BIGBANG rapszöveget választotta. Még azt a táncot és éneket is gyakorolni akarta, amit korábban Kyu Sung segítségével tanult meg.

Yeong Wook úgy döntött, a Y-hoz  egy régebben betanult koreográfiát vesz elő, amit egy kicsit átalakított, de azért benne voltak az eredeti tánc lépései is. Így lett egy tökéletes koreográfia olyan rövid idő alatt.

Negyed óra volt hátra háromig, amikor is eljutott odáig, hogy még egyszer át tudja ismételni a már korábban betanult előadásait. Azokkal akarta kezdeni az egész bemutatóját.

 

- Éppen időben. - mondta az elnök, amikor a fiúk beléptek az első emeleti táncterembe. Úgy nézett ki, mintha ők is csak alig pár perce érkeztek volna meg.

- Minden rendben? Sikerült felkészülnöd? - érdeklődött Mr. Dance.

- Igen.

- Kyu Sung-ah, te ülj le valahová, ahol nem zavarsz, aztán kezdhetjük is.

Yeong Wook megkönnyebbült attól, amit hallott. Kyu Sung bent lehet vele! Az idősebb fiú biztatóan mosolygott  Yeong Wook-ra, majd leült a fal mellé, majdnem szemben a fiúval.

- Mivel kezded? - kérdezte Tae Joon kedvesen.

- Először szeretném azt előadni, amit korábban begyakoroltam. - válaszolta Yeong Wook, akin abban a pillanatban nem is látszott, hogy izgul. Kyu Sung büszke volt rá emiatt. - Ez pedig G-DRAGON Breathe című száma.

- Lássuk.

A fiú a lejátszó felé indult, hogy betegye a CD-t, azonban Kyu Sung felpattant a földről, és mondta, hogy ő majd segít neki. Amikor Yeong Wook visszatért a terem közepére és látta rajta, hogy készen áll, elindította a zenét.  Kyu Sung végig rászegezte a tekintetét, fülig érő szájjal figyelte és izgult érte. Fantasztikusan táncolt, és ezt mindenki elismerte azzal, hogy elégedetten bólogattak. Nem csak Mr. Dance-t nyűgözte le a fiú. Az énektanárnőnek például nagyon tetszett, hogy egyszerre tud énekelni és táncolni a fiú, mindezt persze szinte teljesen tökéletesen. Yeong Wook olyan volt, mintha kapott volna már képzést bármelyik kiadónál.

A következő produkció a tánc volt. Mr. Dance tudni akarta, mennyi időt fordított rá, mire a fiú elmondta, hogy  mindössze egy órát tudott foglalkozni az koreográfiával. A férfi igencsak meglepődött, viszont nem akarta elárulni, hogy mi másra gondol még. Márpedig gondolt valamire.

A tánc után Yeong Wook a rapet választotta, de úgy vélte, jobb lesz, ha előre közli, nem nagyon jó abban a műfajban. Hozzátette, hogy csak akkor megy neki, ha nagyon betanulja, és most nem készült rá néhány percnél többet. Tényleg ettől tartott a legjobban. Tudta, hogy G-DRAGON zenéjében is volt rap, de azt sokkal egyszerűbb volt megtanulnia, mint némelyik másik rapszöveget. Ezért sem választott másik dalt a meghallgatásra, pedig még a Heartbreaker-en is gondolkozott. Az viszont sokkal nehezebbnek bizonyult számára.

- Jól van. - szólalt meg az elnök, és ránézett a többiekre. Yeong Wook őket figyelte, hogy valamit leolvasson az arcukról, azonban nem tudott semmit, ráadásul halkan sugdolóztak, hogy hallani sem hallhatott semmit. Kezdett aggódni a fiú, hogy baja lesz abból, ha nem rappel.

Néhány percig tanácskoztak Lee elnökék, Yeong Wook csak állt ott, Kyu Sung pedig próbált jelezni a fiúnak, hogy minden rendben van, nagyon ügyes.

- Úgy döntöttünk, hogy ezúttal eltekintünk a raptől, hiszen volt a Breathe-ben is rap. - közölte végül Lee Sung-ho - Hozzá kell tennem, hogy nem volt az olyan rossz. Cserébe kérlek, kápráztass el minket az utolsó dallal.

- Köszönöm! - hajolt meg Yeong Wook hálásan. Kyu Sung már készült is arra, hogy bekapcsolja a zenét. Amikor megtette, Yeong Wook automatikusan lehunyta a szemét, és énekelni kezdett. Teljesen átadta magát a zenének. Senki nem mondta volna azt, hogy nagyjából két órát foglalkozott a számmal. Nem csak hogy beleéléssel énekelt, hanem a hangja is olyan tiszta és erős volt, hogy az mindenkiben megmozdított valamit. Yeong Wook is meghatódott a zenétől. A szeme megtelt könnyel, ezért a végén, amikor kinyitotta a szemét, már nem is látott semmit. A dal befejezésekor ugyan maradnia kellett volna a teremben, ő mégis kiszaladt a folyosóra. Nem tehetett róla, csak az érzései miatt meg kellett tennie. Éppen a fal mellett a szemét törölgette, amikor valaki váratlanul magához húzta.

- Jól van, semmi baj. Már vége. - hallotta Kyu Sung hangját. Valahogy megérezte, hogy csak ő lehet az. Az idősebb hátulról ölelte, ezért nem láthatta az arcát, de nem is bánta, mert ő sem akarta, hogy Kyu Sung lássa, hogy sír. Márpedig nyilvánvaló volt. Érezte, hogy a fiú még szorosabban fogja magához, karjait a hasánál fonta össze.

- Sajnálom, hyung, én... - kezdte Yeong Wook, azonban képtelen volt befejezni.

- Gondolom, megkönnyebbültél, hogy túl vagy ezen is. Nincs miért aggódnod. Tetszett a szereplésed.

- Gondolod?

- Nem gondolom. Tudom. Csodálatosan csináltad.

- Vissza kellene mennünk. - szipogta Yeong Wook. Várta, hogy Kyu Sung elengedje, de az idősebb néhány másodpercig meg sem mozdult. Amikor végül mégis elengedte a fiút, együtt beléptek a terembe. Yeong Wook többször is elnézést kért, amiért csak úgy kiment a teremből, és hozzátette, hogy elég sok volt benne a stressz az utóbbi napokban, ami hirtelen felszabadult, így megkönnyebbült, hogy véget ért a meghallgatása.

- Semmi baj. - mondta Lee Sung-ho - Igazából még hátra lenne a random tánc is, viszont úgy határoztunk, hogy azt is elengedjük, tekintve, hogy biztos fáradt lehetsz és már meggyőztél minket a tudásodról. Most adunk egy negyed órás szünetet, szedd össze magad, addig mi megbeszéljük, amit kell. Utána közöljük az értékelést veled.

A fiú biccentett. Nagy kő eset le a szívéről. Kyu Sung-gel együtt az öltözőbe mentek, de éppen csak beértek oda, Yeong Wook majdnem összeesett, le kellett ülnie. Az idősebb fiú adott neki enni. Yeong Wook étvágya is visszatért, de Kyu Sung rászólt kétszer is, hogy lassabban egyen, különben baj lesz. Yeong Wook még az után is éhes volt, hogy mindent elfogyasztott.

- Kyu Sung-ah. - szólalt meg a fiatalabb halkan, miután lehúzott egy fél üveg vizet. - Minden rendben?

- Igen. - érkezett a meglepődött válasz. - Miért ne lenne?

- Csak korábban... És előtte beszéltél az elnökkel is... Szóval csak arra gondoltam, hogy esetleg...

- Minden rendben. - ismételte meg Kyu Sung - Valójában az elnök nagyon jó hírekkel szolgált.

- Tényleg?

- Ühüm. Néhány gyakornok, köztük én is, szerepelni fogunk Nabi következő videóklipjében.

- Komolyan? - örült meg Yeong Wook - Mikor forgattok?

- Jövőhéten. - felelte az idősebb - De azért nem lesz olyan nagy szerepünk.

- Nem baj, akkor is nagy előrelépés. - és itt Yeong Wook egy pillanatra elhallgatott - Hyung! Én leszek az első számú rajongód.

- Igen? - nevetett végre Kyu Sung is - Akkor nem is kell több rajongó, ha már van egy olyan, mint te.

- Hyung! Ne túlozz! - jött zavarba a fiatalabb. - Egyébként amit az előbb kérdeztem... arra is értettem, hogy... láttam, hogy sírtál. Valami szomorú dolog jutott eszedbe?

Kyu Sung tekintete egy pillanat alatt változott meg a kérdés hallatán. Komoly lett, már nem nevetett. Yeong Wook azonban nem adta fel, tudni akarta a választ, még ha ezzel magát is megsérti. Sosem volt ennyire kíváncsi. Máskor nem merte volna annyira faggatni se Kyu Sungot, se mást. Így hát, amikor az idősebb terelni akarta a szót, és azt mondta, jobb lesz, ha visszamennek a táncterembe, Yeong Wook egyszerűen elkapta a karját, és visszahúzta a fiút a padra.

- Mondd el! - kérte - Miért sírtál? Történt valami? Vagy talán... van egy lány, aki megbántott?

- Jól van, elmondom. - sóhajtott Kyu Sung - Elmondom, de csak egy feltétellel. Nem mondod el senkinek, és ha kérdezek valamit, te is válaszolsz.

- Ez kettő feltétel, de legyen. Hallgatlak.

- Igen, van valaki, aki nagyon tetszik, sőt valami másról van szó. Szeretem őt. De ő szerintem nem úgy gondol rám, mint én rá. Nem ismerem régóta, de az első perctől fogva kedvelem.

- Ki ő? - érdeklődött tovább Yeong Wook. Neki már mindegy volt, a szíve már összetörött.

- Az titok. - kapta meg a választ. Kyu Sung halványan mosolygott. - Most én kérdezek. A hétvégén, amikor az a barátod felhívott, a No Other volt a csengőhangod. Netán érzel valamit iránta?

- Mi? - döbbent le a fiatalabb, és még köhögni is kezdett, mert félrenyelte a vizet a kérdés hallatán. - Nem, nem. - mentegetőzött - Mi tényleg csak barátok vagyunk. Azt a dalt Hee Sung hyung állította be.

- Értem. Köszönöm a választ. Menjünk vissza, most már biztosan várnak.

Miközben a két fiú a táncterem felé tartott, Yeong Wook gondolatai akörül jártak, amit a másik kérdezett tőle. Még hogy érezni valamit Hee Sung iránt? Pontosan emlékezett arra a napra, amikor Hee Sung elvette a telefonját, hogy majd ő választ egy megfelelő hangot, amin akkor csörög a telefon, ha ő hívja a fiút. Ő is furcsállta a választást, de Hee Sung azzal magyarázta, hogy Super Junior rajongó, és az egyik kedvenc dala a No Other.

Kyu Sung nem tudta, hogy vajon örülnie kellene-e vagy sem. Elvileg Yeong Wook nem kedvelte úgy Hee Sung-ot, ahogyan ő kedvelte a fiút. Azonban ez azt is jelenthette egyben, hogy Yeong Wook is, mint a férfiak többsége a lányokat szereti. Persze... Miért is találkozott volna pont egy olyan fiúval, aki hozzá hasonlóan a fiúkhoz vonzódik...

Yeong Wook próbálta elfelejteni a hallottakat, legalábbis addig, amíg meg nem tudja az eredményét. Felkészült a legrosszabbra is. Ahogyan ott állt a táncterem közepén és várta az értékelést, ismét úrrá lett rajta az idegeskedés. Már túl akart rajta lenni, bármit is mondanak neki.

 

[+ zeneajánló: Mivel ebben a fejezetben a meghallgatáson Yeong Wook ezt a dalt énekli, mindenképpen az Iris sorozat Love of Iris című betétdalát kell, hogy ide tegyem.

Ez egy nagyon szép szám, könnyen elsírhatja rajta az ember magát. Már aki :D Nekem egyből megtetszett, amikor meghallottam. Hogy miért ezt énekelte Yeong Wook? Nem is tudom. A szöveg miatt és a helyzet miatt. A hangja olyan annak a fiúnak, mint azoknak az énekeseknek, akik a betétdalokat szokták énekelni. A szöveg eléggé érzelmes, ami a két fiúra is igaz. Mindketten szenvednek, főleg Kyu Sung, aki már nehezen bírja visszatartani az érzéseit, így amikor meghallja a dalt, sírva fakad. Ez az egyik kedvenc jelenetem a sok közül, és komolyan megőrülök azért, hogy egy sorozatban lássam viszont. A fejemben már van egy kis sorozat az egész történetből :D Miközben írok, mindig lejátszódnak előttem a jelenetek, mintha valóban egy sorozat volna.]