10. fejezet: Én is idol leszek? -2. rész

Az LS Record épületéhez érve Kim Yeong Wook még egy hatalmas levegőt vett, és csak az után lépett be az üvegajtón. Ismét idegesség fogta el, de már nem volt visszaút. Nem is akarta, hogy legyen. Eljött az ő ideje, már csak bizonyítania kellett. Ahogy Kyu Sung tanácsolta neki, mindent és mindenkit kizárt a fejéből, próbált nem gondolni arra, hogy mit fog az apja szólni ahhoz, hogy elment egy meghallgatásra, és ha még át is megy rajta, hogyan fogja elmondani. Arra sem akart gondolni, hogy az egy meghallgatás, amin vagy elbukik, vagy jól teljesít.

A két fiú az első emeleti táncterembe ment, ahogyan az előre meg lett beszélve Lee elnökkel. Egyelőre senki nem volt még ott, azonban a tükör elé volt téve négy asztal és nyolc szék. Az asztalra korábban néhány papírlapot, tollakat és egy mappát tett valaki. Habár ők nem láthatták, de a mappában volt Yeong Wook jelentkezése is és három CD.

- I...ilyen sokan bent lesznek? - kérdezte Yeong Wook rémülten, amikor beléptek a terembe, de inkább csak magától, mintsem a másik fiútól.

- Nyugi. - fordult felé Kyu Sung, aki természetesen mindent hallott.

- Gyorsan el kell mennem mosdóba. Merre találom?

- Elkísérlek, aztán én beviszem az öltözőbe a cuccaidat.

A mosdó felé tartva összefutottak egy csapat gyakornokkal, akik először még észre sem vették a fiúkat, annyira el voltak merülve a beszélgetésben. Valami nagyon fontos dologról lehetett szó közöttük, ugyanis az egyik lány beszéd közben nekiütközött Kyu Sung-nek, és csupán akkor figyeltek fel arra, hogy ott vannak. A lány megszeppenve nézett Kyu Sung-re, majd bocsánatkérően meghajolt.

- Yeong Wook-ssi! - kiáltotta az egyik fiú, akit a szólított fiú már látott előző pénteken is. - Hát megint itt vagy? Nem táncolunk?

Mielőtt Yeong Wook válaszolhatott volna, Kyu Sung megelőzte. - Hagyjátok most békén őt. - szólt a gyakornokokra - A meghallgatás után majd táncol veletek. Akkor úgyis lesz elég lehetőség rá.

- Sajnálom. - mosolygott halványan Yeong Wook - Majd legközelebb.

- Wow! Meghallgatásra jöttél?

- Sok sikert!

- Oppa, hwaiting!

A gyakornokok mind mondtak valamit a fiúnak, ami nagyon jól esett neki. - Köszönöm! - mondta meghatottan.

- Yeong Wook-ssi, majd meséld el később, mi történt a meghallgatáson. Szia.

A gyakornokok elindultak, de az egyik lány még visszafordult, és egyenesen Yeong Wook-ra nézett. Ő volt az a lány, akinek előző pénteken megtetszett a fiú.

- Sok sikert! - mosolygott Yeong Wook-ra, aztán a többiek után szaladt. Yeong Wook úgy érezte, a lány zavarban volt a közelében, és ez őt is zavarba hozta.

 

Körülbelül húsz perc elteltével a táncterembe megérkezett az elnök a többiek társaságában, azaz azokkal, akik jelen lehettek a meghallgatáson. Yeong Wook egy kicsit jobban félni kezdett, amikor meglátta Lee Sung-ho-t, ugyanis korábban csak a tévében, az interneten és az újságokban látta a férfit. Emlékezett, hogy gyerekként hallotta, amint az édesanyja az elnök zenéjét hallgatta. Ráadásul mások is voltak ott, akik egy kicsit megijesztették. Egyedül Mr. Dance jelenléte nyugtatta meg valamennyire, mivel őt már ismerte, plusz Kyu Sung szerint tetszett a tánctanárnak a pénteki tánca.

Kyu Sung azt mondta a fiúnak, hogy kint megvárja, mert legelőször egy elbeszélgetésen kellett átesnie úgyis, amin az idősebb semmiképp sem vehetett részt. Yeong Wook azt kívánta, bárcsak ott lehetne vele. Megijesztette a hírességek látványa. Többek között ott ült vele szemben a 1st Generation-ből Yang Tae Joon, aki a banda vezére is volt egyben. Mellette a jobb oldalon pedig maga Nabi foglalt helyet.

Lee elnök hosszú percekig mustrálta Yeong Wook adatlapját, pedig azon semmi új nem volt, már mindent elolvasott rajta korábban. Közben a fiút is alaposan szemügyre vette, és csak utána szólalt meg.

- Mutatkozz be, kérlek.

- Igenis. - hajolt meg a fiú. - Kim Yeong Wook vagyok Szöul Tongdemun kerületéből. Decemberben töltöttem a tizenhatot, tehát még középiskolás vagyok, azonban a velem egykorúakkal ellentétben már a jövő évben végzek az iskolával. Mindig is érdekelt a zene és a tánc, és rájöttem, hogy szeretnék ezzel foglalkozni. Táncórákra járok jelenleg is, korábban pedig énekre. Hobbiból szoktam dalszövegeket is írni.

- Léptél már fel valahol? Az iskolában például? - kérdezett közbe egy nő, akit a fiú még ugyan nem látott előtte, de Kyu Sung elárulta neki, hogy a vörös hajú nő az énektanár lesz, így tudta, ki ő.

- N...nem. Igazából még sosem. - felelte bátortalanul Yeong Wook.

- És láttál már élőben bármilyen előadást? Táncot? Koncertet?

Yeong Wook nem értette, miért kérdeznek olyat tőle. Tényleg annyira fontos az, hogy volt-e már koncerten valaha? Mi köze van ahhoz, hogy van-e tehetsége vagy sem?

- Azt sem.

- Akkor ezek szerint nincsen tapasztalatod még.

Ne! Hyung nem említette, hogy ez hátránynak számít. - gondolta a fiú. Az izgalomtól már a tenyere is izzadt közben, ezért gyorsan megtörölte a nadrágjában.

- Nincs. - bökte ki.

- Sebaj. - szólalt meg az elnök ismét, átvéve a szót - Úgy hallottam, nagyon jó vagy. Akkor mégis mi az oka annak, hogy sosem szerepeltél még közönség előtt?

A fiú úgy érezte, sarokba szorították. Nem akarta szóba hozni az apját, mégis meg kellett tennie.

- Valójában az apám miatt. Ő... ő nem szeretné, hogy az énekléssel és a tánccal foglalkozzak. Ha megtudná, hogy az akarata ellenére veszek órákat, eltiltana tőle. - vallotta be.

- Tehát, ha jól értem, titokban csinálod? - szólalt meg a tánctanár, Mr. Dance is.

- Igen.

- És ez azt is jelenti, hogy nem tud arról, hogy itt vagy? - tudakolta Yang Tae Joon. Yeong Wook szíve a torkában dobogott attól, hogy a fiatal énekes hozzá szólt. Kedvelte Tae Joon-t és a zenéjét. Ő maga is szeretett volna olyan idollá válni. Sosem gondolta volna, hogy beszélni fog vele, és most az énekes ott ült előtte és őt kérdezte.

- I...igen. Azt jelenti. - válaszolta a fiú. Biztos volt benne, hogy rosszat mondott, mert az elnök az ajkát kezdte harapdálni, és látszott rajta, hogy valamin nagyon gondolkozik. Néhány másodperc múlva, még mindig az ajkát harapdálva a mellette ülő Mr. Dance-re nézett. Bár Yeong Wook nem számított erre, Tae Joon-t megmosolyogtatta a válasza.

- Ez tetszik. - mondta alig láthatóan bólogatva, közben egy ceruzát rágcsált. A fiú nem gondolta volna, hogy a sztárok is csinálnak olyasmit. Ezt látva egy kicsit bátrabb lett, és az énekes szavai is megnyugtatták őt.

- Rendben, nekem nincs több kérdésem. - mondta végül Tae Joon - Többiek?

- Nekem lenne. - jelentkezett a mellette ülő Nabi - Tehát... Ha titokban vagy itt, mert az apád tiltja, hogy énekelj, miért akarsz mégis idollá válni? - kérdezte.

- Mert ez nem az apám élete. Nem akarom örökké azt tenni, amit ő mond, vagy amit ő helyesnek gondol. - adta meg a válasz egyik felét Yeong Wook, majd folytatta - Emellett pedig évek óta az az álmom, hogy idol lehessek. Szeretek táncolni, és talán ez az, amit legjobban élvezek. Valahogy csak jó ahhoz is, hogy levezessem a feszültséget. Élvezem, hogy könnyen meg tudok tanulni egy koreográfiát. Azt hiszem, az éneklés pedig a másik olyan dolog, amit szívesen csinálok. Azt mondják, van tehetségem, habár én sosem tudtam ezt teljes mértékben elhinni.

- Pedig nagyon is igaz! - szólt Mr. Dance - Messze tehetségesebb vagy némelyik tagtól, aki csak azt hiszi, hogy tud táncolni. Ha kikupálunk egy kicsit, nagyon sikeres lehetsz. És ha jól értelmeztem, amit előbb mondtál, gyorsan tanulsz. Kifejtenéd ezt egy kicsit bővebben?

- Nos, igazából mindent elég könnyen megjegyzek. - kezdte Yeong Wook kissé bátortalanul. Nem akarta, hogy úgy tűnjön, dicsekszik. - Az iskolában jó jegyeket kapok, mert a tananyagot gyorsan meg tudom tanulni. Ha látok egy koreográfiát, szinte azonnal megjegyzem a lépéseket. Ugyan ez igaz a dalszövegekre is, merthogy azokra is emlékszem azután, hogy párszor átolvasom. Egy kivétel van - nevetett egy kicsit zavartan -, mégpedig az idegen nyelvek. Azokban nem vagyok túl jó.

- Értem. - biccentett a tánctanár - Igaz, hogy még nem láttuk a mostani előadásodat, de én annak a pártján állok, hogy felvegyünk gyakornoknak. Megláttam benned a tehetséget pénteken, és amit az imént mondtál csak még inkább meggyőzött.

- Majd meglátjuk, de ha nincs több kérdés, akkor most egy hosszú szünetet tartunk. - ez az elnök volt - Azonban neked, Kim Yeong Wook, fel kell készülnöd a meghallgatás másik részére. Úgy tudom, készültél valamilyen produkcióval. Először is azt kell előadnod majd, viszont kapsz egy másik feladatot is, amire nagyjából három órád lesz felkészülni. Ez pedig a következő: itt van három CD - és előre tolta őket -, amelyből egyet választanod kell. Nincs ráírva, mit tartalmaz, csak megszámozva van. Mi innen fogjuk tudni, hogy melyiket választottad. A CD-n lévő két dal közül az egyiket, az elsőt el kell énekelned, míg a másikhoz egy koreográfiát kell készítened. Emellett lesz egy kétperces random tánc is, azaz elindítunk valamilyen zenéket, amikre táncolnod kell és megnézzük azt is, hogyan tudsz rappelni. A negyedik emeleti tánctermet használhatod a gyakorláshoz, ott nem fognak zavarni. Három órára kell itt lenned, mert akkor fogunk megnézni.

- Értem. - felelte Yeong Wook, de kezdett megijedni, mert tudta, hogy a rap nem fog menni neki, és még csak nem is készült arra. Illetve csak annyit, amennyi azokban a számokban volt, amiket elénekelt a párnapos felkészülése alatt, plusz abban, amit elő akart adni a meghallgatáson.

- Akkor kérlek, fáradj ide, aztán húzz egyet a lemezek közül.

Yeong Wook odasétált az asztalhoz, majd egy nagy levegővétel után elvette a középső CD-t. Nem gondolkozott túl sokat, hiszen felesleges lett volna, úgysem volt ráírva a lemezre, hogy milyen zenéket tartalmaz. A kettes számmal ellátott CD-hez tartozó mappát is megkapta, amiben benne volt a dalszöveg. Miután minden megvolt, azt mondták neki, hogy mehet is próbálni. A fiú sietett, hogy minden percet kihasználjon, mivel nem tudhatta azt sem, milyen dalokat kapott. Tartott attól, hogy valami nehezebbet, vagy olyat, amit nem ismer, esetleg képtelen lesz elénekelni.

Amikor a fiú kilépett a táncteremből, egy pillanatig még látta, hogy Kyu Sung a folyosón mászkál fel-alá, de megállt, ahogy meghallotta, hogy valaki kinyitotta az ajtót. Gyorsan odaszaladt Yeong Wook-hoz, és levegővétel nélkül faggatózni kezdett.

- Hyung, biztos elbuktam. - suttogta a fiatalabb, és odébb sétált, nehogy valaki meghallja, amit mond. Tényleg olyan arcot vágott, mintha kudarcot vallott volna. - Amúgy nem volt olyan szörnyű, a tánctanár például felvenne, de elmondtam, hogy mi a helyzet az apámmal, pedig nem akartam, mert...

- Wookie! - vágott a szavába Kyu Sung - Emiatt nem fogsz elbukni. A tehetségedet nézik, nem a családi háttered. Mit kaptál?

- Három órám van egy dalra, egy koreográfiára és még rappelnem is kell valamit.

- Akkor menjünk próbálni. Segítek.

De éppen csak elindultak, az elnök odakiabált nekik. Illetve csak az idősebbnek. A szólított fiú megfordult.

- Gyere, beszédem van veled.

Kyu Sung vetett egy pillantást a fiatalabbra, odasúgta neki, hogy menjen előre, ő majd utána megy, aztán az elnök felé indult. Yeong Wook persze megrémült, azt gondolta, hogy róla van szó, vagy esetleg az elnök éppen le akarja szidni Kyu Sung-öt, amiért egy olyan lúzert vitt oda, mint amilyen ő. A fiú a gondolataiba merülve sietett végig a folyosón, hogy az öltözőben összeszedje a ruháit, majd a lépcsőn felszaladjon a negyedikre. Végig az járt a fejében, ami a táncteremben történt. Nem tudta eldönteni, hogy szimpatikusnak találták-e, vagy sem. Úgy tűnt, Mr. Dance kedveli, legalábbis az alapján, amit mondott neki. De mi a helyzet az elnökkel? És a többiek hogyan vélekedtek róla? Tae Joon-ról is azt tudta leolvasni, hogy inkább megkedvelte, mint nem. Talán mégis van esélye arra, hogy az LSR gyakornoka legyen?

 

[+zeneajánló: Ahhoz a részhez, amikor Yeong Wook megérkezik a kiadóhoz, majd már ott áll Lee elnök és a többiek előtt egy To The Beautiful You OST-ot tudok elképzelni, mégpedig J-Min-től a Stand Up-ot.

Nagyrészt a szöveg miatt, és azért, mert ez egy inspiráló dal. Én nagyon szeretem. Miután láttam a sorozatot, letöltöttem a dalokat, amik szóltak benne, és napokig hallgattam ezt a számot, egymás után akár többször is.:)]