6. fejezet: Küzdés a célért -3. rész

Kyu Sung és Yeong Wook megkeresték a gyakornokokat, akiket a második emeleten találtak meg a táncteremben. Bentről hangos zene hallatszott, ezért rögtön benyitottak a terembe. Kyu Sung ment elől, a háta mögött pedig megszeppenve Yeong Wook lépkedett. Először nem látott semmit, de amikor az idősebb fiú beljebb húzta őt, látta, hogy néhány fiú éppen táncol a tükör előtt. A terem szélén fiúk és lányok ültek, és a táncolókat figyelték. Senki nem vette őket észre egészen addig, amíg le nem ültek ők is a falhoz. Akkor viszont több gyakornok tekintete is rájuk szegeződött. Senki nem tudta, hogy ki az a fiú Kyu Sung mellett. Amikor véget ért a zene és a fiúk befejezték a táncot, mindenki kíváncsian fordult feléjük, a próbáló gyakornokok pedig eléjük telepedtek.

- Hyung, ő kicsoda veled? - kérdezte egy alacsonyabb fiú, akinek a haja pirosra volt festve, a szeme pedig ki volt húzva feketével. Yeong Wook-ot kezdte mustrálni, ami a fiút nagyon zavarba hozta, nem merte állni a gyakornok tekintetét.

Kyu Sung átkarolta Yeong Wook vállát, majd közelebb húzta magához. - Ő Kim Yeong Wook. - mondta - De te csak ne kíváncsiskodj, Park Tae-woo.

- Hyung!!! - kezdett nyafogni a fiú, aztán váratlanul ő is közelebb húzódott a számára ismeretlen Yeong Wook-hoz, és egész közelről kezdte vizslatni. - Szóval ki vagy?

- Már mondtam. - szólalt meg ismét Kyu Sung, de abban a pillanatban Yeong Wook megmozdult és felállt, amit a többiek furcsálltak. Azt hitték, el akar menni onnan. A fiú azonban nagy levegőt vett, majd halkan beszélni kezdett.

- Sziasztok - hajolt meg - , Kim Yeong Wook vagyok, és lehetséges, hogy én is gyakornok leszek hamarosan.

- Biztos az leszel, nem lehet. - szólt közbe Kyu Sung, de nem figyeltek rá, mert mindenki azzal volt elfoglalva, amit hallott. A többiek, akik addig messzebb ültek, most mind közelebb húzódtak, hogy jól megnézzék maguknak a fiút.

- Örülök, hogy megismerhetlek titeket.  - folytatta Yeong Wook, és megint meghajolt.

- Akkor tudsz táncolni? - kérdezte valaki - Nem mutatod meg, mit tudsz?

- Hát... - kezdte Yeong Wook, de az idősebb ezúttal is a szavába vágott, hogy egyenruhában nem lehet táncolni, eközben pedig a gyakornokok biztatták a fiút, hogy mutasson valamit a tudásából. Végül beleegyezett, de igazat adott Kyu Sung-nek, hogy az egyenruhájában nem tud normálisan mozogni.

- Adok ruhát! - ugrott talpra az egyik fiú, hogy aztán elszaladjon egy kényelmes ruháért. Kyu Sung is felállt, mert ellenkezni akart, de mielőtt bármit is mondhatott volna, a gyakornok megragadta Yeong Wook karját, és magával vonszolta az ajtó felé. Kyu Sung, bár nem vallotta volna be, de féltékenységet érzett, ezért utánuk sietett. Úgy döntött, akkor ő is táncolni fog.

Kyu Sung alig két perc múlva már az öltözőben lévő szekrénye előtt állt, és előhalászta belőle az egyik ruháját. Yeong Wook a gyakornokkal együtt egy másik szekrénynél állt, és már kezében tartotta a kapott pólót és nadrágot. Kyu Sung oldalra pillantott. Nem akarta, hogy a fiú felvegye azokat a ruhákat.

- Hé, szerintem nem jók rád azok. - mondta - Mi lenne, ha ezt vennéd fel? - és felé nyújtott egy bő, fekete színű nadrágot meg egy atlétát.

- Köszönöm, hyung, de azt hiszem, jók lesznek ezek is. - mosolygott Yeong Wook, aztán már indult is az ajtó felé, ami mögött a zuhanyzó volt. Ott öltözött át. Az idősebbnek rosszul esett, hogy visszautasították, de hamar összeszedte magát, és gyorsan ő is átcserélte a ruháit. Yeong Wook három perc múlva lépett ki a zuhanyzóból, Kyu Sung pedig végignézett rajta. Valóban passzolt rá a gyakornoktól kapott szerelés.

- Húzd fel ezt. - nyújtott át egy pár cipőt az idősebb, mivel Yeong Wook-nak cipője sem volt, amiben táncolhatott volna. A fiú átvette tőle, aztán felpróbálta őket.

- Pont jó. Köszönöm. - vigyorgott Yeong Wook.

Miután mindketten kész voltak, visszatértek a táncterembe, ahol már vártak rájuk. A fiatalabb fiú ideges volt több ok miatt is, mégis boldogsággal töltötte el a tudat, hogy az LS Record egyik tánctermében fog táncolni. Ez a terem sokkal jobb volt, mint a többi, amiben valaha járt. Hát persze, ez mégiscsak egy lemezkiadó céghez tartozott.

A gyakornokok azt akarták, hogy először csak Yeong Wook táncoljon. Ennek ő nem nagyon örült, de megnyugtatta magát, és végül beállt a terem közepére. Az zavarta leginkább, hogy őt bámulja mindenki. Félt, hogy emiatt el fogja rontani a táncot. 

A piros hajú fiú kezelte a zenét, úgyhogy el is indította a lemezt a lejátszóban, amikor Yeong Wook szólt, hogy készen áll. Az MBLAQ-től a Mona Lisa című szám kezdte. A fiúnak elég volt egy másodperc, hogy felfogja, melyik dal az, és már mozogni is kezdett. Igazából arról volt szó, hogy nem az eredeti koreográfiát kell eltáncolnia, hanem csak random mozognia a zenére, de anélkül, hogy erre gondolt volna, mégis az eredeti koreográfiát kezdte el táncolni. Nem kellett gondolkodnia, csupán mozgott a zene ritmusára. Nagyrészt Thunder részét táncolta, csak néhány résznél vette át más szerepét. A koreográfiát ismerte, mert korábban betanulták a tánciskolában, ahol szintén Thunder részét táncolta.

Yeong Wook kizárta a külvilágot, miközben mozgott. A gyakornokok elakadt lélegzettel figyelték. Nem hitték volna, hogy olyan jól fog menni neki, és mégis. Az a fiú, aki egyszer csak felbukkant ott az LSR-nél, volt olyan jó, ha nem jobb, mint ők. Páran irigykedve bámulták, mások összesúgtak a terem szélén, a lányok pedig kuncogva figyelték minden mozdulatát. Egy szőke hajú lánynak rögtön megtetszett a fiú. Amikor Yeong Wook befejezte a táncot és megfordult, a lány kipirult arccal a saját cipőjét kezdte figyelni, mintha az annyira érdekes volna. Zavarban volt. Közben azért látta, hogy Yeong Wook jókedvűen kifújja magát.

- Apám! Nem semmi, te tényleg jó vagy. - lépett oda a fiúhoz egy gyakornok. Yeong Wook félénken mosolygott, nem tudta, mit mondhatna. Ráadásul egy másik fiú minden előzetes jel nélkül átkarolta a vállát, ezért még annyira sem tudott megszólalni. Kyu Sung nem örült annak, hogy a gyakornok megérintette Yeong Wook-ot, ezért egy kicsit meggondolatlanul rászólt.

- Hé, Kwon Dong-hyun! Ne támadj le senkit az öleléseiddel csak így. Most látod először.

- É...értem, hyung. - felelte a szólított fiú furcsán, és már el is engedte Yeong Wook-ot.

Kyu Sung megragadta Yeong Wook karját, és egy kicsit odébb vonszolta őt. - Most én is beállok. - mondta közben.

Végül majdnem mindenki felállt, és egészen addig jól érezték magukat, amíg meg nem érkezett a tánctanár. Pedig már majdnem sikerült összeállítani egy koreográfiát, amiben Yeong Wook-nak is nagy szerepe volt. A fiú egyébként kezdett megfeledkezni arról, hogy ő nem is tartozik a gyakornokok közé, de igencsak meglepődött, amikor a tanár belépett a terembe. A férfi természetesen nem ismerte a fiút. Egyből feltűnt neki, hogy nem odavaló. Kyu Sung magyarázta el neki, hogy Yeong Wook vele ment oda, méghozzá az elnök engedélyével.

- Tehát az elnök engedélyével. - ismételte meg a férfi, aki egyébként nem volt túl magas, és a kinézete alapján senki nem gondolta volna, hogy táncot oktat egy zenei kiadónál. Úgy tűnt, nem teljesen koreai, habár a nyelvet tökéletesen beszélte. Úgy a harmincas évei végén járhatott.

- Jól van, te ülj le valahová. - mondta végül Yeong Wook-nak, majd a lányokhoz fordult. - Ti pedig ne zavarjatok itt, menjetek kifelé.

A lányok nyavalyogni kezdtek, hogy hadd maradhassanak, azonban Yeong Wook nem foglalkozott velük, mert mással volt elfoglalva. Megkönnyebbült attól, hogy nem küldik el. Félt, hogy a tánctanár kizavarja azzal, hogy akkor sem lehet ott, ha maga a cég elnöke adott engedélyt rá.

A dolgok végül nagyon jól alakultak, mert valami olyan történt, amire nem is mert volna gondolni előtte. A tanár kérdezte, hogy mit táncoltak, amikor megérkezett, merthogy egészen jó volt a koreográfia. A piros hajú fiú, akit Kyu Sung korábban Park Tae-woo-nak nevezett, mondta, hogy csak próbáltak összehozni valamit, mire a tanár kérte őket, hogy mutassák be a táncot. Azonban azt nem kezdték el, mert valaki még hiányzott. Az a fiú szólalt meg, aki kölcsönadta a ruháját Yeong Wook-nak.

- Elnézést, de csak akkor tudjuk megmutatni, ha Yeong Wook-ssi is táncol.

- És ki az a Yeong Wook-ssi? - kérdezett vissza a tanár. Néhányan rámutattak a fiúra.

- Én. - szólalt meg bátortalanul Yeong Wook, kezét feltartotta.

- Nocsak. Akkor mire vársz még?

A fiú fel sem fogta, amit hallott. Kyu Sung térítette észhez azzal, hogy felhúzta a földről. Yeong Wook megpróbálta rendezni a gondolatait, mielőtt a helyére állt.

- Minden rendben! - suttogta maga elé. Próbált arra gondolni, hogy csak a gyakornokokkal van, mint korábban. Mielőtt felcsendült volna a zene, nagy levegőt vett, aztán mozogni kezdett. A fiú nem láthatta a tanár reakcióját, csak az után, hogy befejezték a koreográfiát. A férfi viselkedése nagyon furcsa lett. Bejelentette, hogy annyi volt az aznapi óra, utána pedig kisietett a teremből.

- Ennek meg mi baja? - nézett utána a piros hajú fiú.

- Örülj, legalább mára megússzuk a kínzást. - ez egy másik volt.

Az ajtó kivágódott, mire mindenki azt hitte, hogy a tánctanáruk érkezett vissza, azonban tévedtek.

- Eénézést, hogy ké... - sietett be a terembe Baek Jong Soo, a fiú, akivel korábban már összefutott Kyu Sung és Yeong Wook. Mielőtt befejezhette volna a mondatot, rádöbbent, hogy nincs ott a tanár. - Mi történt? Nincs óra?

- Most fejeztük be.

- Máris? - csodálkozott, de akkor észrevette Yeong Wook-ot - Jé, te mit keresel itt? Máris felvettek gyakornoknak?

- Hol jártál ilyen sokáig, hyung? Még az óráról is késtél. - szólt Kyu Sung.

- Á, csak elaludtam az egyik pihenőszobában. Jason például itt sincs. - vonogatta a vállát Jong Soo.

- Jason? - bökte ki Yeong Wook.

- Ő félig amerikai. - legyintett Jong Soo. Úgy tűnt, az a Jason nevű fiú nem tartozik a kedvenc témái közé. - Illetve negyedrészt. - tette hozzá.

- Értem. - biccentett Yeong Wook.

- Jason oppa Amerikába utazott pár napra a családjához. - jegyezte meg az egyik lány, miközben vetett egy szúrós pillantást Jong Soo-ra.

 

Mindeközben az elnök irodájában a tánctanár lelkesen magyarázott Lee Sung-ho elnöknek.

- Én mondom, fel kell vennie ezt a Kim Yeong Wook-ot!

- Kim Yeong Wook? Csak nem ugyan az a fiú, akiről Kim Kyu Sung beszélt?

- Azt állította, hogy ő hozta ide a maga engedélyével.

- Akkor biztosan ő az. Tényleg olyan jó volna?

- Még annál is jobb. Úgy táncol, mintha már egy ideje gyakornok volna. Ha kap egy kis képzést, tökéletes lesz.

Az elnök a kezébe vett egy mappát, majd kinyitotta. Néhány összetűzött lapot vett ki belőle, majd jól szemügyre vette minden oldalát. Nem volt más, mint Yeong Wook jelentkezése és önéletrajza, plusz egy ajánló, amit Kyu Sung írt meg.

- Jövőhét szerdán jön meghallgatásra a fiú. Majd meglátjuk, mennyire képes. De ha ő az, akit futólag láttam táncolni a másodikon a táncteremben, valóban megvan a tehetsége.

- Akkor fel kell venni. Ön mondta, hogy szükség volna még egy-két gyakornokra.

 

Egy órával később...

- Na, mi a véleményed? - érdeklődött Kyu Sung, miközben kiléptek a kiadó üvegajtaján.

- Nem láttam mindent, de amit igen, az nagyon tetszett. Szeretnék tényleg bekerülni. Komolyan. - felelte Yeong Wook lelkesen - És... köszönöm, hyung, hogy elhoztál. Most már tudom, hogy komolyan gondolom azt, hogy idol legyek.

- Akkor kezdheted gyűjteni a bátorságot, mert hamarosan el kell mondanod otthon, hogy felvettek. Láttam Mr. Dance-en, hogy tetszettél neki.

- Mr. Dance? - kerekedett el a fiatalabb fiú szeme.

- Á. mi csak így hívjuk a tanárt. - nevetett Kyu Sung - Az igazi neve Mason Lee.

Yeong Wook egy pillanatra elcsodálkozott azon, amit hallott, aztán rájött, hogy semmi oka erre, hiszen azon a délutánon sokkal furcsább dolgokkal is találkozott már. Az LS Record-ot igazán jó helynek találta, és mindenki kedvesnek tűnt számára. Egy olyan társaságba került hirtelen, ahol elfogadták. Rá kellett döbbennie, hogy felesleges volt az aggodalma. Csupa jó tapasztalattal, széles vigyorral az arcán sétált Kyu Sung mellett a buszmegálló felé. Azt sajnálta csak, hogy haza kell mennie. Furcsállta, hogy az ember csak úgy hozzászokik valamihez néhány óra alatt, és kötődik olyanhoz, ami előtte nem volt az élete része. Ez történt vele is.

 

[Zeneajánló: megint csak nem volt egyszerű dolgom, ezért végül egy Who Are You: SCHOOL 2015 dalt választottam, amit SHINee Jonghyun és Taemin énekelnek és a címe That Name.

Nem a szöveg miatt választottam, hanem inkább a dallama miatt. És ide teszem még az MBLAQ- Mona Lisa című dalát is, ha már arra táncol Yeong Wook ebben a részben.

Én mindkettőt szeretem nagyon. Ez már a harmadik MBLAQ szám, amit kitettem ide, ha jól emlékszem, pedig még később ez az együttes fontos szerepet játszik majd a történetben. Ez van, túl jók :D Csak azt sajnálom, hogy azóta már hárman vannak az MBLAQ-ben. T_T]