18. fejezet: Because I Miss You

Az elkövetkezendő időszak nagyon fontos volt Yeong Wook számára. Miután beköltözött a kollégiumba, azon belül is Baek Jong Soo és Park Tae-woo szobájába, egyre több dolga lett. Nem elég, hogy reggelente már korán talpon kellett lennie, de még a napjai is zsúfoltak voltak. Tekintettel arra, hogy új volt a gyakornokok között, neki valamennyivel több órára kellett járnia, többet kellett próbálnia, és még azért is meg kellett küzdenie, hogy bátrabb legyen. Szerencséjére a többi gyakornok sokat segített neki, így sikerült hamar beilleszkednie és hozzászoknia az ottani dolgokhoz.

A legelső komolyabb megmérettetés akkor várt a fiúra, amikor koncertet kellett tartaniuk a kiadóban. Ez volt az a feladat, amiről az énektanár akkor beszélt, amikor Yeong Wook részt vett az első óráján gyakornokként, miközben valójában még nem is kellett volna ott lennie. A fiú sokáig nem tudta, mit kellene előadnia és hogy egyáltalán hogyan lesz képes rá, aztán egyik reggel felébredt, és bevillant neki egy dal. Végül annál maradt. Ez pedig a Jung Yong Hwa-tól a Because I Miss You volt. Ez illett a legjobban az akkori lelkiállapotához is. Ugyan Kyu Sung felé nem mutatta az érzéseit, de nagyon szenvedett az idősebb fiú miatt. Azután, hogy Kyu Sung leitta magát, ő pedig  másnap reggel megcsókolta a őt alvás közben, teljesen összezavarodott. Emellett még továbbra is azt feltételezte, hogy Kyu Sung-nek tetszik Soo-hee.

Habár Yeong Wook nagyon félt az első szereplésétől, még ha csak a kiadó személyzete előtt is kellett fellépnie, az előadása jól sikerült. A dal elején egy kicsit bátortalan volt, és közben nehezen tudta visszatartani a könnyeit, de végül nagyon ügyes volt, mindenki nagyon megtapsolta. A dal után éppen csak meghajolt, aztán már le is sietett a színpadról, mert sírnia kellett. Még volt néhány gyakornok előadása hátra, ő viszont kiment a mosdóba, hogy összeszedje magát. Egy kicsit bízott abban, hogy Kyu Sung utána megy majd, de ez nem történt meg. Yeong Wook úgy vélte, azért sem foglalkozott vele, mivel Soo-hee még nem adta elő a dalát, és inkább volt a lányra kíváncsi, mintsem őrá. Pedig ez egyáltalán nem így volt.

Kyu Sung egészen máshogy értelmezte Yeong Wook előadását. Már akkor is volt egy feltételezése, amikor a fiatalabb elárulta neki, mit fog énekelni, és most, hogy láthatta a gyönyörű előadást, szinte biztosra vette, hogy a Kínában tartózkodó Hee Sung-nak szólt a Because I Miss You. Próbálta elhitetni magával, hogy nem, hiszen maga Yeong Wook mondta neki korábban, hogy semmit nem érez Hee Sung iránt, mégsem tudta ezt elhinni. Ráadásul Yeong Wook sírva fakadt, amint elhagyta a színpadot. Ő utána akart menni, és fel is állt, hogy elhagyja a nagytermet, de ugyan úgy vissza is ült a helyére. Sajnálta, de ezúttal nem volt kedve vigasztalni a fiút, aki más miatt volt szomorú.

A terembe visszaérkezve Yeong Wook nem ment oda az idősebbhez, inkább egy üres sorban foglalt helyet egyedül. Jobbnak is vélte így, mert nem akarta, hogy a másik észrevegye a rosszkedvét, plusz nem is volt kedve a társasághoz. Azért vetett egy pillantást a fiúra, hogy megnézze, mit csinál, nem keresi-e őt.

- Köszönjük mindenkinek a csodálatos előadást. - hallotta meg a fiú az énektanárnő hangját, ezért levette a tekintetét Kyu Sung-ről, és a színpadra nézett. - Tényleg mindnyájan ügyesek voltatok ma, gratulálok nektek. Az értékelést hamarosan megkapjátok, azonban most az első három helyezettet hirdetném ki a jutalmaikkal együtt. Nagyon nehéz volt dönteni, de nem lehet mindenki első.

Mindenki feszülten figyelt. A gyakornokok mind azon törték a fejüket, vajon milyen jutalmakat kapnak az első, a második és a harmadik helyet elérők, és természetesen mindenki reménykedett, hogy ők lettek a legjobbak. Kyu Sung lassan hátrapillantott a válla fölött, hogy megnézze, visszatért-e Yeong Wook. Meglepődve látta, hogy messze ül tőle egyedül. Szeretett volna odamenni hozzá, de erre nem volt már idő.

- A harmadik helyezett Han Min-jee lett, aki lenyűgözött minket a csodálatos hangjával és a tökéletes dalválasztással. Sikerült úgy felkészülnie, hogy keveset hibázott. Sajnos a dal végén egy kicsit elcsúszott a hangja, ami sajnos kevés volt az első helyhez. Min-jee jutalma az, hogy szerepelhet a szólóénekesként debütáló 1stG-s Minseok klipjében. Gratulálok!

A teremben hangzavar lett egy pillanat alatt, ahogy megtapsolták a lányt. Min-jee alig tudta elhinni, hogy Minseok klipjében szerepelhet, a többiek pedig irigykedtek rá.

- A második helyezett személye talán valamennyire meglepő, ugyanakkor várható volt egy szép eredmény tőle. Már az első találkozásunkkor megláttam, illetve hallottam benne tehetséget. - folytatta a tanárnő vidáman - Az a Kim Yeong Wook lett a második, aki két hete került a kiadónkhoz.

A teremben ismét hangzavar lett, még nagyobb, mint korábban, és mindenki Yeong Wook-ot kereste a tekintetével. Kyu Sung, megfeledkezve az érzéseiről, fülig érő szájjal nézett a fiúra, aki azt hitte, rosszul hallotta a nevet. Yeong Wook is Kyu Sung-re emelte a tekintetét, de csak pislogva bámult rá, miközben Kyu Sung felmutatta a hüvelykujját, hogy jelezze, mennyire örül és gratulál neki.

- Csendet! - kiáltotta el magát a tanárnő, hogy folytatni tudja a mondandóját. - Tehát Yeong Wook érte el a második helyet. Egy kicsi hiba az ő előadásában is volt, azonban a hangja tiszta volt, tele érzelmekkel, tökéletesen énekelt, és látszott, hogy teljesen beleéli magát az éneklésbe. Habár nem sok alkalmunk volt még hallani a hangját Yeong Wook-nak, azt kell, hogy mondjam, mindig sikerül elkápráztatnia bennünket. Az ő jutalma az, hogy szintén szerepelhet Minseok zenei videójában, emellett pedig a Strawberries nyári albumára felénekelhet egy dalt a lányokkal közösen. Gratulálok neked is!

Az utolsó szavakon nem csak Yeong Wook, hanem mindenki ledöbbent. A fiú nagyon örült a hallottaknak, de közben meg is rémült. Felénekelni egy dalt? Ő? A Strawberris tagjaival együtt? Hűha! Mi lesz, ha nem lesz képes rá? És milyen lesz egy klipben szerepelni? Nem fog elrontani valamit? Mit kell csinálnia?

- Eljött az idő, hogy megtudjuk, ki lett az első. Előtte elárulom, hogy ő mit kap jutalmul. Yeong Wook-hoz és Min-jee-hez hasonlóan ő is részt vehet Minseok klipjének forgatásán, és az egyik dalt az albumról ő énekelheti Minseok-kal együtt. Viszont van még itt valami! Az első helyezett énekli majd egy készülő dorama egyik betétdalát. Mindenki szeretné ezt, ugye? Viszont sajnos csak egy személyt választhattunk nyertesnek. És hogy ki ő?

A teremben feszültség volt. Persze, hogy mindenki azt akarta, hogy ő legyen az első. De csak egy gyakornok érhette el ezt a helyezést, ez pedig nem más volt, mint...

- Jól van, nem húzom az időt. Az első helyezett nem más, mint Kim... Kyu Sung!

Yeong Wook szeme elkerekedett, gyorsan az idősebb felé nézett. Kyu Sung boldog volt, a szája a füléig ért, de közben úgy tűnt, mintha nem tudná elhinni az eredményt. Mindenki őt nézte, és sokan egyből odamentek hozzá gratulálni. A fiú azonban Yeong Wook-ot kereste a tömegben. Most már tényleg oda akart menni hozzá, hogy együtt örüljenek.

- Gratulálok neked is, Kyu Sung. A te előadásod volt a leggyönyörűbb mind közül, nagyon sokat fejlődtél az utóbbi időben, és sikerült elérned, hogy hibák nélkül tudj énekelni. A jövőben igen sikeres leszel, ha így haladsz.

Néhány perc elteltével azt mondták, mindenki mehet a dolgára, ezért a teremből elkezdtek szállingózni az emberek. Yeong Wook, megfeledkezve arról, hogy mérges volt a másikra, átfurakodott a többi gyakornokon, és egyenesen Kyu Sung-ra vetette magát.

- Hyung! Nagyon ügyes voltál. - mondta vigyorogva.

- Te is nagyon ügyes voltál. - mosolygott az idősebb, és átkarolta a fiú vállát. Miközben ők is kifelé tartottak a teremből, Kyu Sung folytatta a mondandóját. - Nem, igazából még jobb is voltál. Hiszen úgy lettél második, hogy mindössze két hete vagy itt.

- Hm. Mégis te nyertél, hyung. És a hangodat hamarosan hallhatják az emberek. - mondta izgatottan Yeong Wook.

- A tiédet is. - emlékeztette Kyu Sung. - Alig várom, hogy hallhassam a dalt. Az lesz a csengőhangom.

Yeong Wook felnevetett. - De hyung, csak arról volt szó, hogy velük éneklek, nem saját dalról.

- Nem baj, akkor a te részeidet kivágom belőle majd.

- Miért? - csodálkozott a fiatalabb.

- Azért, mert... - kezdte Kyu Sung, és azon gondolkodott, vajon hogyan folytathatná. - Mert szeretem a hangod. - bökte ki mosolyogva. - Mindig megnyugtat, ha hallom. Mi lenne, ha felénekelnél nekem valamit a telefonomra, hogy az legyen az ébresztőm?

- Huh?

- Gyere! - és Kye Sung megragadta a fiú kezét, majd elkezdett szaladni vele a folyosón. Akik ezt észrevették, furcsán néztek utánuk. Yeong Wook várta, hogy mikor és hol állnak meg, és igencsak meglepődött, amikor rájött, hogy a tetőre mennek. A tető volt az egyik olyan hely, ahová senki nem járt, ezért kettesben maradhattak anélkül, hogy bárki zavarta volna őket. Felérve a tetőre leültek egymással szemben. Yeong Wook szerette ezeket a pillanatokat. Mosolyogva nézett fel az égre.

- Szép idő van. - mondta zavartan.

- Igen. - értett egyet Kyu Sung, de közben nem vette le a szemét a fiúról. - Viszont nem azért jöttünk ide, hogy az időjárásról beszélgessünk. - belenyúlt a zsebébe, és előszedte a telefonját, aminek kioldotta a képernyőzárját, majd megnyitotta rajta a hangfelvevőt. - Tessék, énekelj valamit.

- M...micsodát?

- Akármit.

Yeong Wook átvette a telefont a másiktól, és elgondolkozott azon, hogy mit énekeljen. Kicsit zavarban volt, azonban eszébe jutott, hogy semmi oka erre. Már énekelt Kyu Sung előtt többször is, ráadásul aznap egy egész kiadó előtt kellett szerepelnie. Úgy döntött, a Because I Miss You-t énekli fel Kyu Sung telefonjára. Az idősebb fiú először nem nagyon örült annak, hogy pont azt a dalt énekli, de néhány sor után mégis elmosolyodott, és úgy vette, mintha Yeong Wook tényleg hozzá szólna. A fiú hangja annyira szép volt, hogy Kyu Sung nem tudott haragudni, hanem boldog volt, viszont a szemében elkezdtek gyülekezni a könnyek a szöveg miatt.

Yeong Wook egész végig Kyu Sung-re gondolt, ezért nem is mert a fiúra nézni, lehunyta a szemét. Amikor végzett az énekléssel, elmentette a hangfájlt, és visszaadta a telefont a másiknak.

- Köszönöm. - mondta Kyu Sung, és már be is állította csengőhangnak és ébresztőhangnak a dalt. - Mostantól, ha te hívsz, mindig hallani fogom a hangod. Egyébként neked kellene a dorama betétdalát énekelni. Illene a hangod hozzá.

- Ugyan. - nézett le szégyenlősen a földre a fiatalabb, és a kezébe vett egy száraz levelet, amit ott talált, és amivel játszadozni kezdett. Néhány percig csend állt be közöttük. Kyu Sung a fiú kezét figyelte, majd az arcára emelte a tekintetét. Yeong Wook arcán halvány mosoly húzódott. Ahogy őt nézte, Kyu Sung nem bírta megállni, hogy ne mosolyogjon ő is, és azt sem, hogy ne érintse meg a fiú arcát. Yeong Wook hatalmas szemekkel fel nézett rá, amikor az idősebb ujjai a bőrét érintették. Túlságosan is jó érzés volt számára. Az érintéstől ismét eszébe jutott az a reggel, amikor megcsókolta Kyu Sung-öt. A szemeit egy pillanat alatt a fiú ajkaira szegezte, és úgy érezte, újra meg akarja csókolni a fiút.

- Mi az? - kérdezte suttogó hangon Kyu Sung, ahogyan észrevette a másikon, hogy furcsa lett a viselkedése.

- Hyung... - nyögte ki nehezen Yeong Wook, és közben egy kicsit közelebb húzódott az idősebbhez.

- Hm? - és Kyu Sung a fiú felé közelített a fejével. A szemét nem vette le róla.

- Én... - kezdte Yeong Wook, habár nem tudta, hogyan akarja folytatni, de erre nem is volt lehetősége, ugyanis Kyu Sung ölében megszólalt a telefon. A két fiú pár másodpercig egymás szemébe nézett, majd az idősebb fogadta a hívást, mivel a telefon csak nem akart elhallgatni.

- Igen, Soo-hee-ya? - szólt a készülékbe ingerülten, amiért a lány megzavarta őket. Yeong Wook-nak az is elég volt, hogy hallotta a lány nevét, szomorúan felállt, és egy szó nélkül elindult az ajtó felé. Kyu Sung utána nézett, miközben beszélt, aztán gyorsan ő is felállt, hogy megállítsa a fiút. Soo-hee Yeong Wook-ról kezdett kérdezősködni, miután szólt, hogy keresik őket, de Kyu Sung nem hallgatta őt tovább, letette a telefont, amikor Yeong Wook után eredt. A fiatalabb már éppen lenyomta a kilincset, amikor Kyu Sung odaért hozzá és megragadta a karját. A fiú - Kyu Sung nagy meglepetésére - elrántotta a karját tőle, majd beszaladt az épületbe, viszont nem volt túl gyors, az idősebb utolérte, és már magához is ölelte őt. Yeong Wook megint ki akart szabadulni a karjai közül, de nem sikerült neki, ezért feladta. A szeméből csak úgy előtörtek a könnyek, zokogva kapaszkodott bele Kyu Sung pólójába. Az idősebb nem értette, mi történt, miért akart elmenekülni és miért kezdett el sírni hirtelen, de nem is kérdezősködött, csak némán ölelte őt. Nem érdekelte, mennyi ideig kell ott állniuk, csupán az számított neki, hogy a fiú jobban legyen. Azzal sem foglalkozott, hogy a telefonja újra és újra csörögni kezdett.

 

[+zeneajánló:  Az egyik dal a Because I Miss You Jung Yong Hwa-tól, hiszen ezt énekli Yeong Wook ebben a részben.

Ezt a dalt nagyon szeretem. :) Egyébként a Heartstrings című doramában énekli Yong Hwa. A másik zene Jisun-tól a What Should I do, ami a Boys Over Flowers-nek az egyik betétdala, és szintén nagyon szeretem.

Ezt ahhoz a részhez gondoltam, amikor a tetőn vannak a fiúk, és itt is inkább az utánra, hogy Yeong Wook énekelt.]