Bevezető

Visszatértem. Itt is van az ismertető, mielőtt belefognék a történetbe. Először is a főbb szereplőkről és persze a lemezkiadóról fogok írni röviden. :) A történet egyébként 2012 márciusában veszi kezdetét, így az életkorokat is úgy kell érteni, hogy abban az évben annyi idősek a karakterek. Zárójelben lesz megjelölve a koreai életkoruk, ami egy évvel több, mint a nyugati, általunk is használt életkor. 

 

A kiadó/ügynökség: LS Record (LSR)


Elnök/alapító: Lee Sung-ho (이성호) [38 éves (39)]
Alapítva: 2008
Székhely: Szöul, Dél-Korea
Szolgáltatások: lemezkiadás, tehetségkutatás, koncertszervezés, menedzselés
[énekeseket és színészeket egyaránt képeznek]
Előadók: 1stGeneration (1stG): 5 tagú fiúzenekar, Strawberries: lányzenekar, S.T.O.P.: fiúzenekar, Super Guys: fiúzenekar, Boysss: fiúzenekar, Best Girls: lányzenekar, Nabi: énekesnő... (jelenleg még csak ennyi van kitalálva, később bővítem a listát)

 

Super Guys (SG):

Alapítva: 2012 (december 1-én debütáltak)
Műfaj: K-pop, hip-hop, rock, dance, pop, elektronikus
Alcsoport: KyuWook (ballada), R.Son (hip-hop, rap)
A rajongók neve: Super Girl & Boy (azaz a lányok Super Girl-ök, a fiúk Super Boy-ok)
A rajongói csoport hivatalos színe: szivárvány szín (minden tagnak lesz 1-1 színe, amely a szivárvány színeit szimbolizálja, így például a karkötőket is ez alapján készítik el)
Menedzser: Park Chang-woo (박창우)
Stylist/koordinátor: Chang Eun-bi (창은비), később Kang Sarang (강사랑)
Koreográfus: Mason Lee alias Mr. Dance, Kim Yeong Wook, Kim Kyu Sung

Tagok:

Choi Jason (최제이슨): Jason, 1991. június 17-én született New Yorkban. 21 éves (22). Az édesapja teljes koreai, aki a munkája miatt költözött az Államokba. Édesanyja félig koreai, félig amerikai, és ő Amerikában született. Jason 12 évesen jelentkezik egy kiadóhoz gyakornoknak, ahová bekerül, ezért a család Szöulba költözik. Egy húga van, Choi Nari, aki 6 évvel fiatalabb tőle, azaz a történetünk kezdetén 15 éves. A fiú családja később visszaköltözik az USA-ba, ezért nem is jelennek meg. Jason jól tud táncolni, de inkább az énekben emelkedik ki. Ő lesz az egyik főénekes. Tud rappelni is, de a dalaikban általában nem ő vállalja magára a rapper szerepét. Ő lesz a vezető, mert különleges képességekkel bír, erős személyiség és persze ő a rangidős is. Szigorú, mindent keményen vesz, ezért gyakran mérges a többiekre. Ha úgy adódik, kiabál a fiúkkal, azonban jószívű, meghallgatja a másikat, nagyon segítőkész. Ha igazságtalannak érez valamit, küzd az igazáért. A gyakornoki időszak alatt nem kedvelte Baek Jong Soo-t és Park Tae-woo-t, akik később a bandában a társai lettek. Amikor megérkezik az új tag, Lee Hee Sung, vele is utálatos. Az LS Recordhoz 2008-ban csatlakozik, de előtte már más helyen is volt gyakornok, ahol folyton halogatták a debütálását, ezért kilépett. 2009-ben szólóként debütált, viszont nem volt túl sikeres és ő zenekarban akart énekelni, ezért nem volt hosszú életű a karrierje. Beszél angolul és koreaiul. Ő írja a dalszövegek többségét. Szín: fekete, amit a koordinátortól kapott azon a napon, hogy bejelentették nekik, hamarosan debütálni fognak. A keménységét és a lázadó stílusát szimbolizálja. A rajongók által kapott szín: piros, mivel a szivárvány is ezzel a színnel kezdődik, a zenekarban pedig ő a legidősebb.

Baek Jong Soo (백종수): YungSon, 1992. augusztus 30-án született Puszanban, 20 éves (21). 2008-ban lett az LS Record gyakornoka, de korábban ő is volt már máshol gyakornok. Nem tartja a kapcsolatot a szüleivel, mert azok nem támogatták. 10 évesen költözött Szöulba a nagymamájához, majd kollégiumba került. Van egy húga, aki öt évvel fiatalabb tőle, de sosem találkoztak többé azután, hogy a fiú elment otthonról. Jong Soo persze szereti a testvérét ettől függetlenül. Jong Soo lesz az egyik rapper a zenekarban, de az énekhangja is tökéletes. Modellkedni is kezd és színészkedni fog. A gyakornoki időszak alatt Jasont nem igazán kedveli. Beszél japánul, kínaiul és angolul is valamennyire a koreai mellett. Színe a világoskék, de a rajongók a narancssárgát adják neki, mivel ő a második legidősebb tag, mint a narancssárga a szivárványban a második szín.

Kim Kyu Sung (김규승): KyuSung, 1993. február 28-án Szöulban született, 19 éves (20). Az édesapja meghalt, amikor ő 10 éves volt, de a halála előtt megígértette a fiúval, hogy zenész válik majd belőle. Édesanyja azután Jeonjuba költözött, hogy Kyu Sung befejezte a középiskolát, ezért ráhagyta a lakást, amiben magában fog élni a fiú. 6 éves kora óta énekel, táncolni pedig 12 évesen kezdett. Ő lesz a főtáncos a bandában Yeong Wook és később Hee Sung mellett. Főénekes is Yeong Wook és Jason mellet. Neki nincs testvére, de az unokatestvére, Kim Jae Hyun Angliában él a szüleivel. Kyu Sung kedves, megértő, segítőkész, azonban van egy titka, amiről még az anyukájának sem beszélt soha: nem szereti a lányokat, a fiúkhoz vonzódik. Egy tánciskolában ismerkedik meg Yeong Wook-kal, aki egyből megtetszik neki. Ő lesz az, aki segít bejutni a fiatalabb fiúnak a kiadóhoz. Ő 2011 májusa óta volt gyakornok. Nagyon félti Yeong Wook-ot, ezért úgy vigyáz rá, mint a világ legértékesebb kincsére. Miután megjelenik, lesz egy kis összetűzése Hee Sung-gal, mert féltékeny rá, de később barátok lesznek. A gyakornoki időszak alatt jár külön táncra, ahová korábban is, és gyakran kisegíti a tanárt. Itt találkozik Yeong Wook-kal. Koreaiul beszél, angolul és japánul csupán keveset tud. Néha ír dalszövegeket és ő is segít a koreográfiánál. Szín: citromsárga (a koordinátortól és a rajongóktól kapott egyaránt). Ő a harmadik legidősebb tag.

Park Tae-woo (박태우): R.Teuk, 1994. augusztus 10-én született Mokpóban, 18 éves (19). A szülei Mokpóban maradtak, amikor a fiú 2010-ben Szöulba ment az LS Recordhoz. A kezdetektől kollégiumban lakik. Nincs testvére. Eléggé vicces, bolondos figura. Jó barátja és szobatársa Jong Soo, később pedig Yeong Wook is beköltözik hozzájuk. Nem kedveli Jasont a gyakornoki időszak alatt, de inkább csak azért, mert a fiú sem kedveli őt. Segítőkész. Könnyen gyanakszik az emberekre, így gyanítja, hogy Kyu Sung és Yeong Wook nem csupán jó barátok, hanem annál több van köztük. Néha szeret lustálkodni, ugyanakkor keményen gyakorol, amikor tudja, hogy muszáj. Ő a másik rapper Jong Soo mellett. Ír rapszövegeket. Valójában ő rapper akart lenni. Kicsit őrült a stílusa, ami illik a személyiségéhez. Beszél koreaiul, japánul és egy keveset angolul és kínaiul. Szín: narancssárga, rajongók által kapott szín a zöld, mivel életkor szerint ő a negyedik a rangsorban.

Lee Seung-won (이승원): LeeWon, 1994. szeptember 7-én született Teguban, 18 éves (19). Incsonba költöztek a családdal 2000-ben. Egy öccse van, Lee Seung-woo, aki szintén az LS Recordnál gyakornok és 2014 januárjában debütál a Boysss nevű zenekarral. Seung-won elhagyja a Super Guys-t, hogy csatlakozzon az öccsének a bandájához. A fiú oda van a lányokért, élvezi, hogy körülveszik és rajonganak érte. Felkérik modellnek és reklámok szereplőjének. Sok időt szentel a külsejének. Kínaiul és japánul tud egy keveset a koreai mellett. Szín: piros, mivel eléggé szenvedélyes, de a rajongóktól a kéket kapta.

Kim Yeong Wook (김영욱): YeWook, 1995. december 1-én született Szöulban, 17 éves (18). Az édesapja ügyvéd, aki a fiúnak is ezt a jövőt szánta, ráadásul nem tűr ellentmondást, mindennek úgy kell lennie, ahogy ő azt elképzeli. Az édesanyja az, aki elfogadja, hogy fia énekes akar lenni, sőt, később azt is elfogadja, hogy Yeong Wook nem szereti a lányokat. Egy húga van, Eun-sook, aki még csak 4 éves 2012 márciusában (május 27-én tölti az 5-öt). A kislány felnéz a bátyjára és büszke arra, hogy híres lett. Yeong Wook kiskorában is szeretett táncolni és énekelni, ami miatt az apja sokszor rászólt, mivel ő nem szerette ezt. Amikor nagyobb lett, titokban csinálta. Az iskolában a tanárja felfigyelt a tehetségére, ezért segített neki, hogy ott az apja tudta nélkül énekelhessen. Ezen kívül gyakran ment karaoke-zni vagy az egyetlen barátjához, Lee Hee Sung-höz, akivel együtt énekeltek. Az apja úgy hitte, szakkörre és tanulószobára megy. Járt tánciskolába is, ami aztán 2012 januárjában megszűnik, így kerül másik helyre márciusban. Itt találkozik Kyu Sung-gel, akit kerülni próbál először, majd barátok lesznek. Még abban a hónapban Kyu Sung segítségével elmegy meghallgatásra a kiadóhoz, ahol azt mondják neki, akár azonnal debütálhatna.  Az apja tiltani akarja neki a dolgot, de végül sikerül elmennie gyakornoknak. Nagyjából 7-8 hónapig lesz gyakornok. A zenekarban ő lesz az egyik főénekes és főtáncos. A tánctudása miatt őt nevezi ki Mr. Dance koreográfusnak. Yeong Wook képes megjegyezni a tánclépéseket már elsőre, mert nagyon okos. Mindennek ellenére nagyon félénk, nem meri kimondani a véleményét, alig mer beszélni, de még az érzelmeit sem tudja kimutatni. Saját édesanyjával is képtelen mindenről beszélni. Akkor sem hív vissza senkit telefonon, ha többször keresik. Ez azért van, mert az iskolában bántották és az apja uralkodott felette. Miután megismeri Kyu Sung-öt és bekerül a kiadóhoz, egyre bátrabb lesz. Szembeszáll az apjával is, ezért egy időre elköltözik otthonról. Nagyon érzékeny, könnyen elsírja magát és zavarba jön. Egyetlen egy barátja van, Hee Sung, aki kiáll mellette, bár őt is bántják, de a fiú 2011 decemberében Kínába költözik a családjával. Egy ideig nem is beszélnek egymással. Yeong Wook szeret dalszövegeket írni, főleg az után ír sokat, hogy találkozik Kyu Sung-gel. A hangja miatt balladákat és sorozatok betétdalait is énekel. Ő a legfiatalabb tag, vagyis a maknae. A koreain kívül nagyon keveset beszél angolul és japánul, később Hee Sung tanít neki kínai kifejezéseket. Színe a fehér, mert a koordinátor úgy vélte, az ártatlan személyiségéhez ez illene. A rajongóktól a lila színt kapta.

Jang Jae-yong (장재용): JangWook, 1993. július 22-én Szuvonban született, 19 éves (20).  Ő egy később érkezett tag, aki 2014 elején csatlakozott a bandához. Bár Koreában született, de 11 és 13 éves kora között élt Spanyolországban 2 évet. Beszél angolul, spanyolul és kicsit kínaiul és japánul is a koreai mellett. A zenekarhoz való csatlakozása előtt kezdett el thai nyelven tanulni. Ő színész is. Szerepelt egy doramában azelőtt, hogy belépett volna a Super Guys-ba, később pedig musical szerepeket kap.

Lee Hee Sung (이희성): HeeSung, 1995. november 2-án született Szöulban, 17 éves (18). Yeong Wook legjobb barátja volt az iskolában, gyakran megvédte a fiút, habár őt is bántották. Volt valami, amit nem árult el Yeong Wooknak soha. 2011 decemberében Kínába utaznak a családdal, de úgy volt, hogy januárban vissza fognak térni Koreába. A történetben nem tiszta, hogy tudta-e azt, hogy maradni fognak, de állítása szerint nem tudott róla. Márciusban hívja fel Yeong Wook-ot hosszú idő után először, és elmondja neki, hogy végleg ott maradnak Kínában. Arról nem beszél, hogy mit csinál ott, még azt sem említi, hogy milyen iskolába jár. Valójában egy olyan iskolába jár, ahol külföldiek között tanulhat és kap kínai nyelvórákat is. Később nem sokat beszélnek Yeong Wook-kal, aki szintén titkolózni kezd. 2013 októberében csatlakozik a zenekarhoz, de már hamarabb visszatér Koreába, amiről nem szól barátjának, mivel meglepetést akar szerezni neki. Seung -won helyére érkezik, de a többiek nem jönnek ki vele, nem fogadják el, Kyu Sung-gel pedig összetűzései vannak Yeong Wook miatt. Kiderül, hogy Kínában mindenféle képzésen vett részt az LS Record ottani cégénél. Még harcművészetet és színészetet is tanult. Yeong Wook is meglepődik azon, hogy milyen tehetséges, annak ellenére, hogy korábban mindig együtt gyakoroltak. Az érkezése után ő is egy főtáncos lesz, az előadásait pedig a harcművészettel színesíti. A későbbiekben kínai nyelvű szólóalbuma jelenik meg.

 11707563_645262275609920_6676364645080818553_n.jpg

Egyéb szereplők (akiket eddig név szerint említettem a történetben):

1stGeneration tagok: Yang Tae Joon (vezér), Han Young-sik, Kang Han-jae, Lee Hyang-jun, Lee Min-seok (maknae)
Go Sang-chul: Kyu Sung egy barátja, aki egy véletlen folytán ismeri a fiú titkát
Kim Soo-hee: egy gyakornok lány, akinek tetszik Yeong Wook
Hwang Sung-ha: gyakornok fiú
Park Hana: gyakornok lány
Kim Ha-eun: gyakornok lány
Baek Tae-ho: gyakornok fiú
Kwon Dong-hyun: gyakornok fiú
Kang Sang-eun: énektanárnő
Mason Lee (Mr. Dance): tánctanár, koreográfus
Choi Seo-yeon: a táncos lány, aki megsérül akkor, amikor Yeong Wook először találkozik Kyu Sung-gel
Rajiv Vartak: Jason indiai ismerőse, akit Amerikából ismer
Kim Sang-wook: Yeong Wook apja
Lee Young-sook: Yeong Wook anyja
Kang Soo-jung: Kyu Sung anyja
Baek Min-soo: Jong Soo húga
Kim Kyung-sook: Min-soo legjobb barátnője, Jong-soo legnagyobb rajongója, később egy meghatározó személyiség lesz az énekes életében
Kim Jae Hyun: Kyu Sung unokatestvére
Takemoto Takeshi: Jae Hyun szerelme, Kyu Sung és Yeong Wook találkoznak vele

(Bővítés valamilyen formában később)

 

Tehát, a történet egy végtelenül félénk és visszahúzódó, de fantasztikusan táncoló és éneklő fiúról és egy sokkal lazább és szintén nagyon jól táncoló és éneklő fiúról szól. Sok közös van bennük, így például az is, hogy mindketten idolok akarnak lenni. A félénk fiú, Kim Yeong Wook úgy hiszi, belőle soha nem lehet híresség, és mások is ezt gondolják. Nem is meri említeni senkinek, hogy mi az ő álma. Tudja, hogy az apja tiltaná neki a dolgot. Egyedül Kyu Sung előtt fedi fel ezt a vágyát. Hamar kiderül, hogy igenis lehet belőle idol, mert a meghallgatáson, amire Kyu Sung viszi el, azt mondják neki, hogy simán debütálhatna akár már akkor. Szerződést kap, amit alá kellene íratni a szüleivel, de az apja balhézni kezd, nem akarja engedni a fiút a kiadóhoz, mert ő a saját elképzelései szerint irányítaná tovább. Yeong Wook pár napra Kyu Sung lakásába költözik, majd a következő hétfőn találkozik az édesanyjával az iskolában, hogy elintézzék, hogy a fiú magántanuló lehessen. Megtudja, hogy az apja végül aláírta a szerződést, de továbbra sem támogatja, csak épp látni akarja elbukni a fiát, hogy ezzel is bizonyítsa, neki volt igaza. Az iskolában kitudódik, hogy a fiú magántanuló lesz, ezért mindenfélét beszélni kezdenek róla, de az egyik diák elmondja, hogy állítólag gyakornok lesz Yeong Wook egy kiadónál. Habár nem hiszik el és csúnyákat mondanak róla, amikor megtudják, hogy a fiú hallotta minden szavukat és tényleg idolnak készül, kezdetét veszi a nyalizás. Azaz mindenki úgy tesz, mintha annyira jóban lett volna Yeong Wook-kal és próbálnak a közelébe férkőzni. Ez azonban a fiút hidegen hagyja. Beköltözik a kiadó kollégiumába, mert nem akarja látni az apját, bár valójában maradhatna otthon is. Mindeközben az érzelmei Kyu Sung iránt egyre inkább erősödnek, egyre jobban ragaszkodik a fiúhoz. Ez fordítva is igaz. Természetesen nem tesznek egyiken sem vallomást, mert azt hiszik egymásról, hogy a másik a lányokat szereti. Az egyik gyakornok megpróbál Yeong Wook közelébe férkőzni. Ebből a fiú mit sem vesz észre, nem úgy, mint Kyu Sung. Yeong Wook viszont azt gyanítja, a lány Kyu Sung-be szerelmes, de azt sem tartja kizártnak, hogy Kyu Sung is szereti a lányt. Ebből sok félreértés és sírás következik. Az érzelmeket felkavarja egy-egy elcsattant csók és néhány érintés.A történet előrehaladtával a két fiú egyre jobban szenved, ráadásul egyik este Kyu Sung rádöbben, hogy a másik fiú valójában belé szerelmes. Legszívesebben bevallaná, hogy ő is így érez, azonban hallgatásra kényszerül, mert meg akarja védeni a fiatalabbat. Ettől persze ő is csak jobban szenved. Azért is kénytelen hallgatni, mert éppen a debütálásra készülnek, ha pedig kitudódik, hogy két tag szerelmi viszonyt folytat, az valószínűleg botrányhoz vezetne. Azt sem akarja, hogy Yeong Wook megijedjen, mert az is veszélyeztethetné a debütálását. Csaknem négy hónapot készülnek a nagy napra, ami véletlenül pont Yeong Wook születésnapjára kerül (ez tényleg véletlen, direkt nem arra a napra akartam tenni a debütálást, de valahogy mégis sikerült aznapra írnom). A dolgok jól is alakulnak egy ideig, de hamarosan csupa szerencsétlenség történik: Yeong Wook lebetegszik a harmadik kislemez megjelenése előtt, viták az apjával, ami hatással lesz a zenekarra is, Seung-won kiszállása, Kyu Sung balesete, szerelmi botrány, rajongók elpártolása, Yeong Wook kilépése a bandából az apja miatt, aki el akarja vinni a fiát egy másik országba... De mégis hogyan alakulnak majd a dolgok? Yeong Wook tényleg elhagyja Koreát? Szakítania kell Kyu Sung-gel? 

 

[Igazából nem tudom, melyik karaktert melyik valós sztárhoz hasonlítanám, viszont Kim Yeong Wook karakterét nemrégiben Lee Taemin-nel azonosítottam. Illetve neki is inkább a pár évvel ezelőtti énjével. Nem is tudom, miért, csak hirtelen az jutott eszembe, amikor Taemin-t láttam valahol, hogy valamiért olyan, mint Yeong Wook ^^]

+ Zeneajánló: